eGLM

Bijzonder: eerste grote uitrol van zware elektrische trucks in Europa

Het INTERREG-project ‘electric Green Last Mile’ (eGLM) richt zich op het ontwikkelen van negen 40/44 tons elektrische trucks en bijbehorende ultra snellaad infrastructuur (350kW+). In korte trips (rondes van max 150km) zal de regio van de Europese logistieke hotspots Venlo (Nederland) en Duisburg (Duitsland) schoon, stil en milieuvriendelijk transport werkelijkheid worden. Een unieke, nooit eerder vertoonde implementatie van 100% elektrisch zwaar vervoer in Europa.

Europees project (Nederland-Duitsland) met elektrische vrachtwagens

In opdracht van LIOF en FIER Automotive & Mobility zetten wij het project online en offline op de kaart. Bij het project zijn grote vervoerders en verladers betrokken, zoals onder anderen Samskip, Köppen en Smurfit Kappa. Daarnaast zijn de provincie Limburg, de provincie Nordrhein-Westfalen en regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF betrokken.

Begin 2019 vindt naar verwachting de eerstvolgende bijeenkomst plaats in Düsseldorf. Alle voortgangen en nieuwe ontwikkelingen zullen dan gepresenteerd worden. Laat ons gerust weten als je hierbij aanwezig wilt zijn!

Kijk op de website van eGLM voor meer informatie over deze unieke ontwikkeling in Europa. Er zijn ook een Engelse en Duitse versie van de website beschikbaar.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door INTERREG Deutschland-Nederland.

INTERREG Deutschland Nederland EU