Logistiek010

Logistieke community van 600 partijen in Rotterdam

De Rotterdamse economie groeit. Dat is mooi! Maar met de groei van de economie stijgt ook de druk op het verkeer en de luchtkwaliteit in de stad. Via Logistiek 010 maken overheid en bedrijfsleven zich samen sterk voor duurzame oplossingen die de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid van de Rotterdamse binnenstad verbeteren. Dat doen ze aan de hand van vier pijlers: schone techniek, slimme logistiek, goed geregeld, goed gedrag.

Op dit moment zijn ruim 600 partijen aangesloten bij Logistiek 010, een community voor stadslogistiek in Rotterdam. Voor partijen die zich inzetten voor een emissievrije binnenstad, een gezonder leefklimaat voor alle Rotterdammers en het verbeteren van de bereikbaarheid.

Van Brandt stond aan de wieg van de community “Logistiek010“, waarbinnen de gemeente Rotterdam twee keer per jaar een bijeenkomst organiseert met ongeveer 120 lokale en regionale transportbedrijven om kennis uit te wisselen over verschillende thema’s als aankoop van elektrische vrachtvoertuigen, ontwikkeling van alternatieve brandstoffen en retourlogistiek. Onlangs organiseerden wij ook de finaledag van “De beste chauffeur van Rotterdam” om het rijgedrag nog meer onder de aandacht te brengen.

Bekijk hieronder het videoverslag van de finaledag.

Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek

Via het project Logistiek010 is Van Brandt ook betrokken bij de Green Deal 010 ZES, waarbij samen met de gemeente Rotterdam aan duurzame, zero emission stadslogistiek wordt gewerkt.