Rotterdam test elektrisch rijden

Toen elektrisch rijden nog ongewoon was: 2012 en 2013

Elektrisch vervoer, wat betekent dat voor de CO2 uitstoot in jouw stad (gemeente Rotterdam), voor jouw elektriciteitsnetwerk (Stedin) en voor jouw verdienmodel (Eneco)?

Niet eerder werden zoveel elektrische voertuigen (75) en oplaadpunten (129) zo lang (1 april 2012 – 31 maart 2013) gemonitord als tijdens Rotterdam Test Elektrisch Rijden. Een 500 pagina’s tellend onderzoeksrapport was er voor de echte kenners, via wetenschappelijk onderzoek door Laborelec. In 2013 maakte Van Brandt een toegankelijke publieksuitgave waarbij ook de politiek een belangrijke doelgroep was. Deze bevatte samenvattende teksten aangevuld met vele toelichtende infographics en passende fotografie.

Ontwerp en boodschap

Op basis van de publieksversie van het onderzoeksrapport hebben wij ook al het promotiemateriaal ontwikkeld voor de onderzoekspresentatie in het Elektrisch Vervoerscentrum Rotterdam (EVC) en het beursmateriaal voor op o.a. CIRED 2013 (International Electricity Conference & Exhibition) in Stockholm.

Interim communicatie management

Daarnaast was Rotterdam Test Elektrisch Rijden onderdeel van onze interim-opdracht om de gemeente Rotterdam te ondersteunen in de communicatie met bedrijfsleven, burgers en politiek bij het introduceren van elektrisch rijden in de Maasstad.

Bekijk hier de publieksuitgave “Geen woorden, maar laden”.