Living Lab Smart Charging

Slim elektrische auto’s opladen in >70 projecten

“Duurzame stroom komt in pieken en dalen: de wind waait en de zon schijnt op momenten die de elementen voor ons uitzoeken. En dat is niet altijd op het moment dat we die stroom ook nodig hebben. Die stroom moeten we dus opslaan om deze voor 100 procent te benutten. De accu’s van elektrische auto’s zijn daarvoor een perfecte oplossing. Hoe dit in de praktijk werkt, wordt onderzocht, getest en toegepast in het Living Lab Smart Charging. Nederland heeft hierover veel kennis en werkt zo mee aan de internationale standaard.”

Identiteit, positionering, lancering, communicatie

Het Living Lab Smart Charging zag in 2016 het levenslicht, als onderdeel van de Green Deal Elektrisch Vervoer 2016-2020. Van Brandt was intensief betrokken bij de positionering, identiteit, lancering en communicatie. Sindsdien zijn meer dan 70 Smart Charging projecten in de openbare ruimte onderdeel van het Living Lab Smart Charging, net als 325 gemeenten en meer dan 100 bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Voor het Living Lab Smart Charging (initiatief van ElaadNL en gesteund door het Formule E-Team) ontwikkelde Van Brandt o.a. de identiteit, de website en het handboek “Smart Charging”. Deze is inmiddels uitgegeven in het Engels, Duits en Frans en gaat momenteel de hele wereld over.

Lees er hier meer over of download de handboeken. Hieronder kun je ze ook vinden.

Smart Charging en Français
Smart Charging in English
Smart Charging auf Deutsch